مهاجرت به ترکیه

مهاجرت به ترکیه

مهاجرت به ترکیه

مهاجرت به ترکیه به دلیل هم مرز و همسایه بودن با کشور ایران افراد زیادی را برای اخذ اقامت ترکیه وسوسه کرده است. کشور ترکیه از موقعیت جغرافیایی منحصر به فردی برخوردار است زیرا دو دو قاره آسیا و اروپا قرار گرفته است. ترکیه با کشورهای بسیاری از جمله ایران، عراق، سوریه، یونان، قبرس، بلغارستان، نخجوان آذربایجان، ارمنستان و گرجستان همسایه است و از شمال با دریای سیاه و در جنوب غربی با دریای مدیترانه در بر گرفته شده است.

 

همین عامل سبب شده است که اقتصاد ترکیه بر پایه تجارت از طریق دریا و کشتیرانی باشد و این از عوامل تاثیر گذار در رونق این کشور محسوب می گردد. پایتخت این کشور شهر آنکارا و بزرگترین شهر آن استانبول است که توریست های بسیاری را به خود جلب کرده است. زبان رسمی این کشور ، ترکی می باشد و افرادی که به زبان ترکی استانبولی تسلط داشته باشند می توانند بهتر مراودات و نیازهای روزانه خود را برطرف نمایند. واحد پول ترکیه لیر و دین رسمی ترکیه نیز اسلام است.

 

ترکیه یکی از کشورهای توریستی و در عین حال پر جاذبه است که سالانه درصد قابل توجهی از افراد تمایل به مهاجرت به ترکیه را دارند. کشور ترکیه در سال های اخیر به دلیل پیشرفت های اقتصادی مناسبی که داشته، به یکی از کشور های سطح بالا در دنیا تبدیل شده است. از این رو مهاجران زیادی سالانه این کشور را برای مهاجرت انتخاب می کنند. مهاجرت به ترکیه به دلیل شباهت سبک زندگی این کشور به ایرانیان، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. افراد برای مهاجرت به این کشور می توانند از روش های مختلفی اقدام کنند و ویزا بگیرند. متقاضیان از کشور های ایران، ارمنستان، گرجستان و آذربایجان بیشترین میزان مهاجران را در این کشور تشکیل می دهند.

 

مهاجرت به ترکیه

ترکیه یکی از کشور های توریستی می باشد که از لحاظ تنوع فرهنگی، امکانات تحصیلی و اجتماعی در سطح کشور های اروپایی قرار گرفته است. با این حال هزینه زندگی در این کشور نسبت به کشور های اروپایی مقرون به صرفه تر می باشد. در سال های اخیر تبلیغات مهاجرت به ترکیه آنقدر زیاد شده است که هر کسی را جهت اخذ اقامت در این کشور وسوسه می کند. با این حال برای مهاجرت به این کشور نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد تا نتیجه گرفت که آیا این کشور مقصد مناسبی برای مهاجرت می باشد یا خیر.

 

افراد زیادی ترکیه را برای اهداف مختلفی انتخاب می کنند که از این جمله این اهداف می توان به کار، تحصیل، سرمایه گذاری و یا ازدواج در این کشور اشاره کرد. ترکیه یکی از بهترین کشور ها برای مهاجرت ایرانیان می باشد، چرا که در این کشور دین اسلام رواج دارد و فرهنگ و سبک زندگی افراد شباهت زیادی به ایران دارد.

 

ترکیه به متقاضیان اجازه می دهد تا مسیر مهاجرت را به روشی ساده تر از مهاجرت به کشور های اروپایی تجربه کرده و امکان زندگی در شهر های پیشرفته را برای افراد مهیا می کند. بر اساس گزارشات به دست آمده در سال های اخیر مهاجرت ترکیه رشد چشمگیری داشته است. زیرا این کشور از نظر وضعیت اقتصادی، تحصیلی، سرمایه گذاری و … در وضعیت ایده آلی قرار گرفته است.

 

شرایط کلی مهاجرت به کشور ترکیه

شرایط مهاجرت به ترکیه بسته به این که افراد کدام روش را برای مهاجرت به این کشور انتخاب کنند، متفاوت خواهد بود. با این حال برخی شرایط کلی برای مهاجرت به کشور ترکیه یکسان می باشد. از مهم ترین این شرایط می توان به داشتن تمکن مالی اشاره کرد. در واقع افراد پس از مهاجرت باید توانایی تامین مخارج زندگی را در این کشور داشته باشند. لازم به ذکر است در صورتی که متقاضی یک موقعیت شغلی با درآمد مناسب پیدا کند، نیازی به ارائه گواهی برای تمکن مالی نخواهد بود.

 

از دیگر شرایط، باید به ارائه مدرک زبان ترکی اشاره کرد، چرا که افراد برای برقراری ارتباط با مردم در این کشور باید به زبان آن ها مسلط باشند. نداشتن سوء پیشینه، برخورداری از بیمه، ارائه پاسپورت و … همگی از شرایط مهم مهاجرت به ترکیه به شمار می روند.

 

در ويزاي تحصيلي تركيه پس از 4 سال تحصیل و یک سال کار در این کشور، می توان اقدام به دریافت اقامت دائم نمود. برای مهاجرت به ترکیه از طریق کار، متقاضیان نیاز به جاب آفر دارند و پس از 5 سال کار در این کشور، امکان دریافت اقامت دائم وجود خواهد داشت. در روش سرمایه گذاری نیز می توان از طرق مختلفی همچون خرید اوراق قرضه دولتی، سپرده گذاری و … در این کشور سرمایه گذاری کرد. به طور کلی پس از 8 سال اقامت از طریق سرمایه گذاری می توان اقامت دائم ترکیه را اخذ کرد.

 

روش های مهاجرت به کشور ترکیه

برای مهاجرت به کشور ترکیه همچون سایر کشور ها، روش های مختلفی وجود دارد، که افراد بسته به شرایط خود، یکی از این روش ها را انتخاب می کنند. شناخت این روش های مهاجرتی می تواند برای افرادی که قصد اخذ اقامت و تابعیت این کشور را دارند مفید باشد. در ادامه به بررسی هر یک از این روش ها خواهیم پرداخت:

 

مهاجرت تحصیلی به ترکیه

مهاجرت کاری به ترکیه

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در ترکیه

مهاجرت از طریق خرید ملک در ترکیه

مهاجرت از طریق ازدواج در ترکیه

مهاجرت از طریق تولد فرزند در ترکیه

مهاجرت از طریق پناهندگی به ترکیه

 

مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل

مهاجرت تحصیلی به ترکیه یکی از بهترین روش های اخذ اقامت در این کشور می باشد، که مورد توجه بسیاری از دانشجویان بین المللی قرار گرفته است. هم اکنون حدود 117 هزار دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل در ترکیه می باشند. دانشجویان در این کشور می توانند حین تحصیل، مشغول به کار پاره وقت شوند و بخشی از هزینه های خود را تامین کنند. دریافت ویزای تحصیلی ترکیه، با توجه به سهولت آن، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. دانشجویان می توانند در این کشور به دو زبان انگلیسی و ترکی تحصیل کنند.

یکی از شرایط مهاجرت تحصیلی به ترکیه، اخذ نامه پذیرش از دانشگاه های این کشور می باشد. دانشجویان اجازه تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در ترکیه را دارند. مدت زمان تحصیل در این مقاطع با توجه به رشته تحصیلی دانشجو متفاوت است.

دریافت اقامت تحصیلی ترکیه به صورت مستقیم امکان پذیر نمی باشد. دانشجویان پس از اتمام تحصیلات خود در کشور ترکیه، می توانند در مدت زمان کوتاهی که در اختیار دارند، شغل مناسب پیدا کرده و سپس ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند. افراد همچنین می توانند ویزای تحصیلی خود را به ویزای سرمایه گذاری، کارآفرینی و … نیز تبدیل نمایند.

ترکیه از دانشگاه های معتبری برخوردار می باشد که همگی طبق استاندارد های بین المللی اروپا تدریس می کنند. دانشگاه های این کشور برای پذیرش دانشجو، شرایط سختی دارند و برای ورود به آنها دانشجویان ملزم به شرکت در آزمون های مختلفی می باشند. تسلط نسبی بر زبان ترکی نیز برای تحصیل در دانشگاه های این کشور لازم است. این کشور برای دانشجویان شایسته، بورسیه های مختلفی نیز ارائه می کند.

 

مهاجرت به ترکیه از طریق کار

از دیگر روش های مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت، مهاجرت کاری به ترکیه می باشد. متقاضیان کار در ترکیه باید یک تسلط نسبی بر روی زبان این کشور داشته باشند. در واقع آشنایی با زبان ترکی استانبولی یکی از پیش نیاز های اصلی برای کارفرمایان جهت استخدام می باشد.

 

توجه داشته باشید که متقاضیان کار در ترکیه قبل از هر اقدامی، نیاز به دریافت مجوز کاری از وزارت کار و رفاه اجتماعی ( MLSS) این کشور خواهند داشت. البته متقاضی باید ابتدا مراحل جستجوی شغل و مصاحبه را گذرانده و با یک کارفرمای ترک به توافق رسیده باشد. سپس هم زمان با دریافت مجوز کاری توسط متقاضی، مدارک از سوی کارفرما نیز به اداره کار ارائه می گردد.

 

در ويزاي كار تركيه، ابتدا به فرد یک اقامت یک ساله تعلق می گیرد و سپس در صورت تایید کارفرما و ادامه همکاری، می توان مدت اقامت را نیز تمدید کرد. نرخ بیکاری در ترکیه حدود 11 درصد است، در حالی که در کشور های اروپایی همچون آلمان و اتریش این عدد زیر 5 می باشد. از این رو می توان نتیجه گرفت که شرایط کاری در این کشور وضعیت مساعدی ندارد. به همین دلیل به دانشجویان لیسانس حین تحصیل، کار دانشجویی اعطا نمی شود و تنها دانشجویان فوق لیسانس و دکتری می توانند به عنوان پاره وقت مشغول به کار شوند.

 

مهاجرت ترکیه از طریق سرمایه گذاری

سرمایه گذاری در ترکیه یکی از روش های مهاجرت به این کشور می باشد که مورد توجه بسیاری از سرمایه گذاران قرار گرفته است. در واقع افراد با سرمایه گذاری در این کشور علاوه بر دریافت اقامت دائم، می توانند به سود خوبی برسند. راه های مختلفی برای سرمایه گذاری در ترکیه وجود دارد که از جمله آنها می توان به خرید اوراق بهادار، خرید سهام شرکت های بزرگ، خرید ملک و سرمایه گذاری در بانک های ترکیه ای اشاره کرد.

 

حداقل سرمایه لازم برای سرمایه گذاری در ترکیه، یک تا دو میلیون لیر خواهد بود. افراد با این مقدار سرمایه می توانند اقدام با ثبت یک شرکت نموده و مشغول به کار شوند. همچنین می توانند ملکی در این کشور خریداری نمایند که البته سرمایه کمتری نیاز خواهد داشت. توجه داشته باشید که قبل از هر گونه سرمایه گذاری در این کشور، خوب جوانب آن را بررسی کرده و تحقیقات لازم را انجام دهید، تا خدای نکرده ورشکست نشوید.

 

مهاجرت به ترکیه از طریق خرید ملک

خرید ملک یکی از راه های متداول برای مهاجرت به ترکیه به شمار می رود. برای خرید ملک در این کشور فقط کافی است پول کافی داشته باشید، آن گاه بدون هیچ دردسری می توانید اقدام به خرید خانه در ترکیه نمایید. برای خرید ملک، متقاضیان می توانند از طریق آژانس های املاک اقدام نمایند، یا این که به تنهایی به ترکیه سفر کرده و بدون واسطه اقدام خرید خانه نمایند. ا

 

افراد برای خرید از طریق آژانس های املاک، باید سراغ آژانس های معتبری بروند. در صورتی که متقاضی بخواهد شخصا این کار را انجام دهد نیز باید به زبان ترکی استانبولی تسلط داشته باشد. افراد می توانند پس از خرید ملک در این کشور، به اداره مهاجرت آنکارا درخواست دهند و پاسپورت ترکیه را دریافت کنند. ترکیه از معدود کشور هایی است که از طریق خرید ملک، اقامت ارائه می دهد. بنابراین پیشنهاد می کنیم در صورتی که تمکن مالی لازم را دارید از این روش غافل نشوید.

 

مهاجرت به کشور ترکیه از طریق ثبت شرکت

ثبت شرکت در ترکیه یکی از روش های مهاجرت به این کشور از طریق سرمایه گذاری می باشد. در این روش افراد ملزم به استخدام 5 نفر نیروی ترک خواهند بود، همچنین باید بیمه و مالیات شرکت را به طور منظم پرداخت کنند. متقاضیان قبل از اقدام برای ثبت شرکت در این کشور لازم است با انواع ساختار شرکت در ترکیه آشنا شوند و همچنین از شرایط ثبت آنها به طور کامل آگاهی پیدا کنند. افراد هنگامی که برای ثبت شرکت در ترکیه درخواست می دهند، باید در خاک این کشور حضور داشته باشند و مدارکی همچون گذرنامه، اساسنامه شرکت، ترجمه صفحه اول شناسنامه و … را ارائه دهند. هزینه لازم برای ثبت شرکت در ترکیه حدود 2500 دلار خواهد بود و این فرایند بین 3 تا 5 روز زمان می برد.

 

مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

یکی دیگر از روش های مهاجرت به ترکیه ازدواج با یک شهروند ترکیه ای می باشد، که منجر به اخذ اقامت این کشور خواهد شد. برای دریافت تابعیت ترکیه از طریق ازدواج باید حداقل 3 سال از ازدواج افراد در این کشور گذشته باشد. همچنین این ازدواج باید در کشور ترکیه ثبت شود. متقاضیان باید توجه داشته باشند که نباید ازدواج آن ها صوری بوده و صرفا جهت دریافت تابعیت باشد.

 

در صورتی که اداره مهاجرت ترکیه متوجه شود که این ازدواج صوری می باشد و جهت اخذ اقامت انجام شده، این کار جرم تلقی شده و جریمه مالی و یا زندان خواهد داشت. از این رو افراد باید مدارک کافی برای اثبات ازدواج خود به اداره مهاجرت استانبول ارائه دهند. اخذ شهروندی ترکیه از طریق ازدواج 3 تا 5 سال طول خواهد کشید.

 

مهاجرت به کشور ترکیه از طریق تولد

کشور های مختلف برای ارائه تابعیت از دو قانون خاک و خون استفاده می کنند. قانون اعطای تابعیت در کشور ترکیه بر اساس خون می باشد، به این معنی که صرف تولد افراد در خاک این کشور به آن ها تابعیت ترکیه را نخواهد داد. برای اخذ تابعیت ترکیه، باید یکی از والدین کودک متولد شده تبعه این کشور باشند. در این صورت بدون توجه به محل تولد فرزند، کودک تابعیت ترکیه را به دست می آورد. اگر والدین وضعیت مشخصی نداشته باشند، فرزند آنها می تواند تابعیت ترکیه را دریافت کند.

 

متقاضیانی که می خواهند پس از مهاجرت صاحب فرزند شوند، می توانند ابتدا از روش های سرمایه گذاری، کار در ترکیه و یا خرید ملک در این کشور، پاسپورت ترکیه را اخذ نمایند تا فرزند آن ها تابعیت این کشور را دریافت کند. در صورتی که والدین اقامت موقت یا دائم ترکیه را داشته باشند، فرزند آنها نیز بعد از تولد در این کشور، همان اقامت را خواهد داشت.

 

مهاجرت به کشور ترکیه از طریق پناهندگی

پناهندگی یکی از روش های مهاجرت به ترکیه می باشد که به هیچ وجه توصیه نمی شود و خطرات زیادی به همراه دارد. این روش سخت ترین و خطرناک ترین روش مهاجرتی است که علی رغم فلاکت هایی که این روش برای پناهنده دارد، عده زیادی از مردم همچنان به این روش برای مهاجرت غیر قانونی به ترکیه یا هر کشوری فکر می کنند. به طور کلی وقتی که افراد به دلیل داشتن عقاید سیاسی و یا مذهبی و …. در کشور مبدا امنیت جانی نداشته باشند، می توانند به کشور های دیگر به عنوان پناهنده درخواست دهند. پناهندگی فرایند پیچیده ای دارد و فرد باید ثابت کند که در صورت بازگشت به کشور خود، جانش در خطر است.

 

معمولا در این روش قاچاقچیان انسان افراد را به شیوه ای کاملا نا امن جابجا می کنند و در مسیر ممکن است بسیاری از پناهجویان جان خود را از دست بدهند. از سوی دیگر پناهجویان در ترکیه در شرایط سختی زندگی می کنند و به دلیل جایگاه اجتماعی پایینی که دارند، رفتار خوبی با آن ها در این کشور نخواهد شد.

 

شرایط اقامت در ترکیه 

شرایط اقامت در ترکیه چیست؟ 

احتمالاً اصطلاح کارت کیملیک به گوشتان خورده باشد. معمولاً به کارت اقامت کشور ترکیه کیملیک گفته می شود. این کارت توسط اداره مهاجرت و شهروندی ترکیه برای آن دسته از مهاجرانی صادر می شود که اقامت ترکیه را دریافت کرده باشند. شما نیز می توانید در صورت داشتن شرایط قانونی و دولتی این کارت را برای چند سال دریافت کنید.

 

افرادی که کارت کیملیک را دارند می توانند در ترکیه اقامت داشته باشند. البته ناگفته نماند که این کارت به معنای برخورداری از مزایای شهروندی نیست. همچنین این کار به دارنده آن اجازه کار کامل قانونی و تمام وقت در ترکیه را نمی دهد و متقاضی برای کارکردن در ترکیه باید جداگانه مجوز کار دریافت کند. انواع اقامت های کشور ترکیه که متقاضیان میتوانند برای دریافت آن اقدام کنند عبارت است از:

 

اقامت توریستی

اقامت تحصیلی

اقامت از طریق کار

اقامت از طریق خرید ملک

اقامت از طریق سرمایه گذاری

اقامت از طریق ثبت شرکت

اقامت از طریق ازدواج

اقامت از طریق پناهندگی

 

بهترین روش مهاجرت به ترکیه

یکی از سوالات پرتکراری که معمولاً متقاضیان مهاجرت می پرسند این است که بهترین روش مهاجرت چیست؟ در پاسخ باید بگوییم بهترین روش مهاجرتی با توجه به شرایط هر فرد متفاوت می باشد. از آنجا که شرایط اقامت در ترکیه برای ایرانیان بسیار مناسب است و مهاجران ایرانی می توانند در این کشور به کار، تحصیل و سرمایه گذاری بپردازند، این کشور یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی برای ایرانیان می باشد. دانشگاه های خصوصی این کشور شهریه های بالایی داشته و سبب بالا رفتن هزینه های مهاجرت به این کشور خواهد شد. مهاجرت به ترکیه از طریق کار نیز در صورتی که افراد بتوانند شغل مناسبی در این کشور پیدا کنند، از بهترین ارزان ترین روش های مهاجرت به کشور ترکیه محسوب خواهد شد.

 

از این رو تعداد زیادی از هموطنان ما به دنبال پیدا کردن بهترین روش مهاجرت به کشور ترکیه هستند تا بتوانند ادامه زندگی خود را در این کشور خوش آب و هوا سپری کنند. اگر علاقه مند به ورود به خاک ترکیه و زندگی در این کشور هستید، برای پیدا کردن بهترین روش مهاجرتی در جامعه اول باید شرایط خود را بررسی کرده و در ادامه از بین روش های قانونی مهاجرت به این کشور یک روش را انتخاب نمایید.

 

بهترین روش مهاجرت به ترکیه بر اساس شرایط شما تعیین می شود. اگر علاقه مند به ادامه تحصیل هستید می توانید روش تحصیلی را انتخاب کنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که بسیاری از دانشگاه ها و مراکز آموزشی معتبر در کشور ترکیه محدودیت سنی دارند. به این ترتیب چنانچه می خواهید در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل شوید، حداکثر سن شما باید ۲۴ سال باشد. برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد باید حداکثر سن شما 30 سال باشد و در صورت علاقه به تحصیل در مقطع دکترا، حداکثر سن برای ورود به دانشگاه چهل سال می باشد.

 

از دیگر الزامات برای تحصیل در کشور ترکیه تسلط به یکی از زبان های ترکی یا انگلیسی و شرکت در آزمون ورودی دانشگاه می باشد. البته برخی از رشته ها و دانشگاه ها الزامی برای شرکت در آزمون ورودی ندارند. اگر تمایل دارید تا از بدو ورود در کشور ترکیه درآمد داشته باشید، باید روش کاری را انتخاب کنید. در روش کاری نیز شما باید مدرک تحصیلی معتبر به همراه سابقه کار کافی ارائه دهید. همانطور که در بخش های قبلی گفتیم، امروزه مشاغل فنی، مشاغل حوزه کامپیوتر و آی تی، گردشگری و پزشکی و پرستاری شرایط شغلی مناسبی در ترکیه دارند.

 

همچنین داشتن دعوت نامه کاری از سوی یک کارفرما در ترکیه برای دریافت ویزای کاری این کشور الزامی می باشد. در روش سرمایه گذاری نیز شما باید سرمایه کافی برای ثبت شرکت یا خرید ملک در ترکیه را داشته باشید. برای اخذ اقامت ترکیه از طریق خرید ملک یا دیگر روش های سرمایه گذاری باید حداقل سرمایه لازم را ارائه دهید.

 

به عنوان مثال حداقل سرمایه مورد نیاز برای دریافت اقامت کشور ترکیه از طریق خرید ملک، ۴۰۰ هزار دلار می باشد؛ بنابراین شما باید در مرحله اول شرایط خود را از نظر سن، تمکن مالی و دیگر اهداف ارزیابی کرده تا بتوانید بهترین روش را برای مهاجرت و ورود به خاک ترکیه انتخاب کنید.

 

مهاجرت کاری به کشور ترکیه

 

مهاجرت به ترکیه چه مراحلی دارد؟

با توجه به روشی که متقاضیان قصد دارند از آن طریق مهاجرت کنند، مراحل مهاجرت به ترکیه متفاوت خواهد بود. با این حال به طور کلی مراحل مهاجرت به این کشور به صورت زیر خواهد بود:

 

ابتدا افراد باید مسیر مهاجرتی خود را انتخاب کنند.

دومین مرحله ورود به خاک ترکیه می باشد که با توجه به روش مهاجرتی ممکن است از 3 روز تا 3 ماه به طول انجامد.

در مرحله بعدی افراد باید اقدامات لازم را بسته به روش مهاجرتی خود انجام دهند. متقاضیانی که قصد اقامت در این کشور به مدتی طولانی تر از 3 ماه را دارند، باید برای ادامه اقامت قانونی، مجوز اقامت ترکیه را دریافت کنند. برای درخواست اقامت در ترکیه تنها خود متقاضی و یا نماینده قانونی وی می تواند اقدام نماید، که به صورت آنلاین به افراد یا نماینده آن ها ارائه می گردد.

مراحل مهاجرت به ترکیه و درخواست اجازه اقامت آنلاین در ادامه اورده شده است:

 

تماس با مرکز برنامه iResidence

افراد پس از ورود به کشور ترکیه باید قبل از انقضای ویزای اقامت خود با مرکز درخواست iResidence تماس بگیرند تا واجد شرایط درخواست شوند. متقاضی همچنین باید بیمه سلامت ترکیه را تهیه کند. از فرد خواسته می شود که بهترین تاریخ را برای مراجعه به دفاتر مهاجرت دولتی رزرو کند. علاوه بر این فرد باید ثبت نام PDF را به همراه شماره درخواست و تاریخ رزرو شده در ترکیه از طریق ایمیل دریافت کند. به این ترتیب متقاضی می تواند در هر زمانی که خواست درخواست مجوز اقامت را در وب سایت اداره مهاجرت پیگیری نماید.

 

انجام مصاحبه برای مهاجرت و اقامت در ترکیه

در مرحله بعدی افراد باید در مصاحبه شرکت کنند. این مصاحبه در روز های دوشنبه تا جمعه از ساعت 8:30 تا 16:30 در اداره مهاجرت دولتی Göç İdares برگزار می شود. افراد باید با در دست داشتن مدارک و پاسپورت در این مصاحبه شرکت کنند. در این مرحله لازم است متقاضی هزینه دولتی e-ikamet را بپردازد. پس از اتمام مصاحبه افراد می توانند برای پیگیری مراحل و زمان کارت شناسایی مجوز اقامت به وب سایت اداره پست PTT مراجعه کنند.

 

هزینه مهاجرت در ترکیه چقدر است؟

افرادی که قصد مهاجرت به کشور ترکیه و اقامت در این کشور را دارند، همواره این سوال برایشان پیش میاید که برای مهاجرت به ترکیه چقدر پول لازم است؟ در پاسخ باید بگوییم که بسته به روش های مهاجرتی به این کشور، هزینه مهاجرت نیز متفاوت خواهد بود. مجرد و یا متاهل بودن متقاضی در این مسیر نیز بر هزینه های مهاجرت تاثیرگذار می باشد. 

هزینه مسکن در ترکیه

نام شهر اجاره ماهانه آپارتمان 1 خوابه در مرکز شهر اجاره ماهانه آپارتمان 1 خوابه در حومه شهر اجاره ماهانه آپارتمان 3 خوابه در مرکز شهر اجاره ماهانه آپارتمان 3 خوابه در حومه شهر
استانبول 6049 لیر 3775 لیر 12258 لیر 6881 لیر
آنکارا 3113 لیر 2134 لیر 5114 لیر 3305 لیر
آنتالیا 6914 لیر 4047 لیر 11295 لیر 7703 لیر
ازمیر 3569 لیر 2371 لیر 6565 لیر 3931 لیر
ترابزون 1450 لیر 1000 لیر 2500 لیر
2000 لیر
نام شهر قیمت هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر قیمت هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر
استانبول 30891 لیر 15580 لیر
آنکارا 12169 لیر 8734 لیر
ازمیر 16676 لیر 9729 لیر
ترابزون 15040 لیر 9124 لیر

هزینه حمل و نقل عمومی در ترکیه

حمل و نقل هزینه
بلیط یک طرفه ( حمل و نقل محلی ) 5 لیر تا 9 لیر
مجوز ماهانه ( قیمت معمولی ) 200 لیر تا 609 لیر
قیمت پایه شروع تاکسی ( تعرفه عادی ) 7 لیر تا 20 لیر
کرایه تاکسی 1 کیلومتر ( تعرفه معمولی ) 4.5 لیر تا 10 لیر
تاکسی 1 ساعت انتظار ( تعرفه معمولی ) 31 لیر تا 100 لیر
بنزین ( 1 لیتر ) 19 لیر تا 24 لیر

هزینه مواد غذایی در ترکیه

اقلام خوراکی مهم قیمت به روز
1 لیتر شیر 12.16 لیر
1 کیلوگرم برنج 19.28 لیر
12 عدد تخم مرغ 22.94 لیر
1 کیلوگرم فیله مرغ 62.74 لیر
1 کیلوگرم گوشت قرمز 141.06 لیر
1 کیلوگرم سیب 11.4 لیر
1 کیلوگرم سیب زمینی 19.48 لیر
1 کیلوگرم پرتغال 10.43 لیر
1 کیلوگرم پیاز 5.54 لیر
1.5 لیر آب معدنی 4.36 لیر

هزینه آب، برق، گاز، اینترنت و تلفن در ترکیه

نوع قبض و انرژی مصرفی مبلغ ماهانه قابل پرداخت
مجموع قبوض ( آب ، برق ، گاز ، زباله ، گرمایش و سرمایش ) در آپارتمان 85 متری 607 لیر تا 2000 لیر
هزینه مکالمه 1 دقیقه با تلفن همراه 0.5 لیر تا 2 لیر
هزینه اینترنت ADSL خانگی نامحدود با سرعت 60 مگابایت بر ثانیه 100 لیر تا 200 لیر

هزینه لباس و کفش در ترکیه(پوشاک)

نوع پوشاک قیمت پوشاک در ترکیه
1 شلوار جین (Levis 501 یا مشابه ) 521.38 لیر
1 لباس تابستانی در فروشگاه زنجیره ای ( زارا ، اچ اند ام ، ...) 436.01 لیر
1 جفت کفش ورزشی نایک مناسب دویدن ( میان رده ) 996.23 لیر
1 جفت کفش چرم مردانه 698.72 لیر

 درآمد مشاغل ترکیه

عنوان شغلی میزان حقوق(دلار)
حسابدار 725
وکیل 1567
معمار 917
سرآشپز 900
مهندس عمران 918
تکنسین کامپیوتر 796
دندان پزشک 2414
مهندس 989
معلم 734
 

درآمد مشاغل در ترکیه

یکی از روش های پرطرفدار برای مهاجرت ترکیه، روش کاری می باشد. به این ترتیب متقاضی باید از طریق یک کارفرما در کشور ترکیه، دعوتنامه کاری دریافت کرده تا بتواند ویزا کاری ترکیه را اخذ نماید. برای تمامی افرادی که به دنبال پیدا کردن کار در ترکیه هستند، مشاغل خوبی وجود دارد.

 

با این حال یکی از موضوعات مهم برای کار کردن در ترکیه، درآمد مشاغل در این کشور می باشد. اطلاع از میزان حقوق و دستمزد در کشور ترکیه برای افرادی که به دنبال کاریابی در این کشور هستند، اهمیت زیادی دارد. در جدول زیر لیست مشاغل پرطرفدار کشور ترکیه را به همراه درآمد آنها مشاهده می کنید:

 

مزایای مهاجرت به ترکیه

مهاجرت به کشور ترکیه مزایای بسیاری برای افراد دارد که در ادامه به برخی از این مزایا اشاره می کنیم:

 
  • برخورداری از آب و هوای مناسب
  • اجاره مقرون به صرفه
  • کیفیت مناسب خدمات درمانی و پیشرفته بودن بهداشت
  • شبکه حمل و نقل ایده آل
  • هزینه های زندگی مقرون به صرفه
  • بهره مندی از سیستم آموزشی مناسب
  • به رسمیت شناختن تابعیت دوگانه در این کشور
  • برخورداری از سلامت غذایی
 

برای مهاجرت به کشور ترکیه چه مدارکی لازم است؟

مهاجران برای این که بتوانند پس از مهاجرت به ترکیه از بیمه درمانی و محل اقامت بهره مند شده و همچنین بتوانند از دولت مقداری هزینه برای تامین نیاز های خود دریافت کنند بایستی مدارک لازم برای مهاجرت را به مقامات این کشور و اداره مهاجرت ترکیه در تهران تحویل دهند. زیرا افراد خارجی که با ویزای توریستی به ترکیه سفر می کنند، در طول اقامت خود نمی توانند از دولت درخواست کمک های رفاهی و یا بهداشتی نمایند.

 

 برخی از مهم ترین مدارک لازم برای مهاجرت به کشور ترکیه در ادامه آورده شده است:

 
  • پاسپورت معتبر
  • عکس با پس زمینه سفید که در 6 ماه اخیر گرفته شده باشد.
  • مدارک تحصیلی
  • ارائه بیمه سلامت معتبر
  • گواهی میزان درآمد
  • رسید پرداخت هزینه درخواست و اسناد
  • آدرس اقامت در ترکیه
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • ارائه مدارک تحت درمان
 

کاریابی پس از مهاجرت ترکیه

بسته به رشته تحصیلی افراد، شرایط برای یافتن شغل کمی متفاوت خواهد بود. شرایط کاری برای افرادی که تحصیل پزشکی در ترکیه و یا  پرستاری و یا مامایی دارند بهتر از مدرک داروسازی می باشد. متقاضیان برای کار در ترکیه به عنوان پزشک و یا دندانپزشک باید ابتدا مدرک خود را معادل سازی نمایند. سپس می توانند در درمانگاه های دولتی و خصوصی این کشور مشغول به کار شوند. در حالی که برای افتتاح داروخانه و کار به عنوان داروساز، افراد باید حتما شهروند ترکیه باشند.

 

برای پیدا کردن شغل پس از مهاجرت به کشور ترکیه، افراد می توانند از یک وکیل مهاجرت به ترکیه کمک بگیرند، تا به صورت کاملا قانونی و بدون نقص اقدام کنند. البته این کار هزینه زیادی برای افراد خواهد داشت. متقاضیان می توانند خودشان به سایت های کاریابی ترکیه مراجعه کرده و اقدام به جستجوی کار نمایند. برای کار در ترکیه افراد باید به زبان انگلیسی و ترکی مسلط باشند. در واقع افراد با هر مدرکی که داشته باشند اگر بر زبان ترکی مسلط نباشند، شانس پایینی برای پیدا کردن کار خواهند داشت. در ادامه به برخی از سایت های کاریابی در ترکیه اشاره می کنیم:

 

kariyer.net

indeed.com

eleman.net

yenibiris.com

isilanlarikariyer.com

 

اخذ تابعیت کشور ترکیه

معمولا متقاضیانی که به کشور های خارجی مهاجرت می کنند، تمایل دارند اقامت و تابعیت کشور مقصد را دریافت کنند. ترکیه نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. در قوانین تمامی کشور ها، اقامت تحصیلی هیچ گاه منجر به اخذ اقامت دائم و تابعیت نخواهد شد و افراد بایستی ویزای تحصیلی خود را به یکی از ویزا های سرمایه گذاری، کاری و … تبدیل کنند.

 

قوانین اخذ تابعیت یک کشور این گونه است که متقاضیان بایستی در یک مدت مشخصی بیمه و مالیات خود را به طور مرتب پرداخت نمایند. همچنین باید با آداب و رسوم و فرهنگ کشور مقصد آشنایی کامل پیدا کنند. برای دریافت تابعیت ترکیه افراد دارای اقامت دائم بایستی به مدت 5 سال در این کشور حضور داشته باشند و حداقل 6 ماه از هر سال را در ترکیه زندگی کنند. این مدت زمان با ازدواج و یا تولد در این کشور کاهش خواهد یافت. به طوری که اگر فرد با یک شخص تبعه ترک ازدواج کند و یا در خاک این کشور متولد شود، این 5 سال به 3 سال کاهش می یابد.

 

افراد برای دریافت تابعیت از طریق سرمایه گذاری در ترکیه می توانند از سه مسیر اقدام کنند. متقاضیان می توانند اقدام به خرید ملک به ارزش حداقل 250 هزار دلار در این کشور نمایند که در این صورت بین 3 تا 6 ماه می توانند پاسپورت ترکیه را اخذ کنند. افراد همچنین می توانند اقدام به ثبت شرکت در ترکیه نموده و 5 نفر نیروی ترک در آن استخدام نمایند. در نهایت افراد می توانند با سپرده گذاری به مبلغ 500 هزار دلار آمریکا یا سایر ارز های موجود در بانک های ترکیه یا صندوق سرمایه گذاری این کشور و یا خزانه داری به مدت 3 سال، تابعیت این کشور را اخذ کنند.



 

قوانین جدید مهاجرت به ترکیه

قوانین مهاجرت و دریافت اقامت ترکیه بسته به روشی که انتخاب می کنید، متفاوت می باشد. این قوانین معمولاً سالانه دچار تغییرات می شوند. برای اطلاع از قوانین جدید اداره مهاجرت ترکیه می توانید به وبسایت این اداره مراجعه کرده و به روز ترین مقررات مهاجرتی این کشور را مشاهده کنید.

 

به طور کلی مهاجرت ب ترکیه برای ایرانیان بسیار آسان می باشد. بر اساس قوانین این کشور، ایرانیان می توانند بدون نیاز به ویزا به این کشور سفر کرده و به مدت ۹۰ روز در ترکیه اقامت داشته باشند. چنانچه کسی بخواهد بیشتر از ۹۰ روز در کشور ترکیه ساکن شود باید نسبت به دریافت ویزا اقدام کند، شما می توانید ویزا را از طریق روش های مختلفی که در ادامه می گوییم دریافت نمایید.

 

از جمله قوانین و شرایط مهاجرت می توان به مواردی همچون داشتن پاسپورت معتبر و مدت دار و ارائه نامه پذیرش تحصیلی (در روش مهاجرت تحصیلی) یا داشتن دعوتنامه کاری (در روش مهاجرت کاری) اشاره کرد. به طور کلی قوانین در این زمینه بسته به روشی که انتخاب می کنید، متفاوت می باشد ما نیز در ادامه این مطلب شما را با شرایط اقامت در ترکیه از طریق روش های مختلف آشنا می کنیم.

 

شرایط کلی کشور ترکیه

ترکیه از جمله کشورهایی است که به دلیل نزدیک بودن به ایران و ارتباط با قاره اروپا، یکی از بهترین پل ها برای ورود ایرانیان به اروپا محسوب می شود. بخشی از ترکیه در شمال غربی آسیا و بخش دیگر در جنوب شرقی اروپا قرار دارد. بر اساس آخرین سرشماری ها این کشور ۸۲ میلیون نفر جمعیت داشته و از نظر مساحت نیز سی و هفتمین کشور پهناور دنیا می باشد. واحد پول این کشور لیر و پایتخت آن شهر زیبای آنکارا است.

 

افرادی که قصد دارند برای مهاجرت به کشور ترکیه اقدام کنند، باید موارد مختلفی را بررسی نمایند. به طور کلی شرایط مهاجرت به ترکیه برای اتباع دیگر کشورها مناسب می باشد. چنانچه کسی بخواهد از طریق تحصیلی وارد خاک ترکیه شود باید مدارک خود را برای یک مدرسه یا دانشگاه معتبر در ترکیه ارسال کرده و پذیرش تحصیلی دریافت نماید.

 

در حالتی که فرد بخواهد در کشور ترکیه به سرمایه گذاری بپردازد، نیز باید سرمایه کافی برای این کار را داشته باشد. این کشور محیط مناسبی برای اتباع خارجی فراهم نموده است تا آنها بتوانند با بهره مندی از تمامی امکانات به کار، تحصیل و سرمایه گذاری بپردازند. از نظر شرایط کاری نیز این کشور با وجود بحران های اقتصادی که طی کرده، همچنان وضعیت مناسبی دارد.

 

از جمله رشته های پرطرفدار که بازار کار خوبی در این کشور دارند می توان به رشته های پزشکی و پیراپزشکی، مشاغل فنی، آی تی و کامپیوتر اشاره کرد. هزینه تحصیل در دانشگاه های این کشور نیز در مقایسه با دانشگاه های اروپایی بسیار مقرون به صرفه تر می باشد و همین موضوع باعث شده تا بسیاری از ایرانیان علاقه مند به تحصیل در این کشور زیبا باشند.

 

بهترین شهر های ترکیه

همه کسانی که اقامت ترکیه را دریافت میکنند، باید یکی از شهرهای این کشور را برای سکونت خود انتخاب نمایند. یکی از سوالاتی که معمولاً متقاضیان می پرسند این است که کدام یک از شهرهای ترکیه برای اقامت مناسب تر است؟ واقعیت این است که کشور ترکیه شهر های بسیار زیبایی دارد که در همه آنها تعداد زیادی مهاجر ساکن هستند. شما نیز می توانید از بین شهرهای مختلف این کشور بنا بر بوده و اهداف خود یکی را برای اقامت برگزینید. بهترین شهرهای ترکیه برای اقامت و زندگی مهاجران عبارت است از:

 

شهر استانبول

شهر آنتالیا

شهر آلانیا

شهر بدروم

شهر ازمیر

شهر بورسا

شهر کالکان

 

سخن پایانی

 

کشور ترکیه یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی در میان کشور های منطقه می باشد که شرایط ساده تری نسبت به کشور های اروپایی دارد. متقاضیان می توانند بسته به وضعیت خود روش های مختلفی را برای مهاجرت به ترکیه انتخاب کرده و پس از آن اقدام به دریافت اقامت دائم و تابعیت این کشور نمایند. هر کدام از این روش ها شرایط مخصوص به خود را دارند که در طول این مقاله به آنها اشاره شد.

 

از طریق تحصیل، کار، سرمایه گذاری، خرید ملک، ثبت شرکت و ازدواج امکان مهاجرت به ترکیه وجود دارد.

ثبت دیدگاه جدید

0 دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *