یار مهاجر اولین و بزرگترین سامانه آنلاین مهاجرت در ایران است. ثبت درخواست مهاجرت ، جستجوی مکان های گردشگری و فرهنگی ، ثبت فرصت شغلی، نمایش و ثبت تور های گردشگری و راهنمایان تور از جمله امکانات یار مهاجر می باشد. در زیر روش های مهاجرتی و اینکه چگونه درخواست خود را ثبت کنید شرح داده شده است.
هر روش مهاجرتی که تا امروز نام آن را شنیدهاید، در یکی از این دو دسته قرار میگیرد: ویزا (Visa) اقامت (Residence Permit) به این معنی که از ابتدا یا به شما ویزا میدهند و یا کارت اقامت برای شما صادر میگردد. اما امکان ندارد از ابتدا به شما پاسپورت بدهند.
ویزا برای انجام کاری خاص و در مدت زمانی خاص صادر میگردد. در طول مدت اعتبار ویزا، شما برخی از حقوق شهروندان آن کشور را ندارید. مثلاً اگر ویزای تحصیلی بگیرید، پس از پایان دوره دانشگاهی خود باید به کشورتان بازگردید و یا آن را تبدیل کنید.
توسط بعضی از روش ها، شما و خانوادتان از همان ابتدا صاحب کارت اقامت (شهروندی) میشوید اما این اقامت تحت هیچ حالتی از همان ابتدا دائمی نیست.
معمولاً پس از گذر 5 سال از تاریخ صدور اقامت موقت (TRP)، امکان درخواست اقامت دائم (PR) را خواهید داشت. نکته مهم اینجاست که با داشتن اقامت هر کشوری (چه دائم چه موقت)، شما با دیگر شهروندان آن کشور هیچ تفاوتی از لحاظ حقوق شهروندی ندارید. میتوانید حساب بانکی باز کنید، تسهیلات بانکی بگیرید، تحصیل رایگان داشته باشید، ملک، خودرو و… بخرید و در واقع تمام محدودیتهایی که در باب ویزا ذکر شد را نخواهید داشت. اگر شما کارت اقامت موقت یا دائم یکی از کشورهای حوزه شنگن را بگیرید، قانونا در تمام کشورهای حوزه شنگن حقوق شهروندی دارید. برای مثال فردی که اقامت موقت خود را از کشور اتریش گرفته است میتواند از همان ابتدا در آلمان نیز کار، زندگی، تحصیل، افتتاح حساب و… داشته باشد.
پس از گذر 3 تا 5 سال از صدور کارت اقامت دائم (یعنی حدوداً 8 تا 10 سال پس از اخذ اقامت موقت) شما امکان درخواست پاسپورت را خواهید داشت. در نظر داشته باشید معمولاً برای دریافت پاسپورت باید تاریخ، زبان، قوانین مدنی و جغرافیای آن کشور را امتحان بدهید ولی اگر قبول نشدید نگران نباشید، میتوانید هر چقدر خواستید مجددا اقدام کنید. در نهایت باید گفت که اخذ ویزا معمولاً هزینه کمتری دارد و شانس دریافت آن بستگی زیادی به صلاحیتهای فردی متقاضی (تحصیلات، سن، سابقه کار، سطح زبان و…) دارد. اخذ ویزا مناسب ترین راهکار برای افراد واجد شرایط میباشد.
در یک جمع بندی کلی می توان اینطور گفت که ترکیه و قبرس شمالی جزو راحت ترین کشورها برای مهاجرت ایرانیان محسوب می شوند. این بدین خاطر است که ورود به این کشورها نیاز به ویزا نداشته، دارای هزینه های تحصیل و زندگی بسیار مناسبی در مقایسه با اروپا و آمریکا هستند و می توانند به عنوان یک مقصد مهاجرتی موقتی، سکوی پرتاب بسیار مناسبی برای پیشرفت و حرکت به سوی کشورهای برتر دنیا باشند. اما اگر دارای شرایط خاصی نظیر بودجه کافی برای سرمایه گذاری و خرید ملک در خارج از کشور هستید، راحت ترین کشور برای مهاجرت شما، ترکیه، یونان، فرانسه، اسپانیا و پرتغال خواهد بود. شما این امکان را دارید تا با پرداخت بودجه 250 تا 500 هزار یورویی، صاحب خانه در این کشورها شده و کارت اقامت ارزشمند اروپا را برای خود و خانواده دریافت کنید. همچنین در صورت داشتن شرایط ایده آل نظیر مدارک تحصیلی، تخصص و مهارت کاری و یا سرمایه قابل قبول برای کارآفرینی و یا سرمایه گذاری، مهاجرت برای شما سهل و آسان بوده و گزینه های بسیار زیاد و جذابی برای زندگی دائمی در خارج از کشور در پیش روی شما خواهد بود.
افرادی که درحوزه فرهنگی، هنری و ورزشی در سطح بین المللی و ملی شاخص و شناخته شده هستند می توانند از طریق ویزای هنرمندی مهاجرت کنند.
بر اساس گزارشی که رسانه معتبر Us news هرساله بر اساس نظر سنجیهای جامع منتشر میکند، بهطورکلی میتوان گفت، کشورهایی چون کانادا، استرالیا، نیوزلند با داشتن کیفیت بالای زندگی جز 3 مقصد برتر در لیست بهترین کشور برای مهاجرت هنرمندان است. اما بعدازاین سه کشور، کشورهای انگلستان و آمریکا به دلیل دارابودن برترین دانشکدههای هنری میتوانند مقصدهای بعدی برای هنرمندان علاقهمند به تحصیل باشند.
ر واقع شما بعنوان یک سرمایه گذار خارجی که قصد دارید در زمینه املاک و مستغلات در یک کشور سرمایه گذاری نمایید؛ می بایست ابتدا هدفتان از این سرمایه گذاری دقیقا مشخص باشد. آیا صرفا به فکر کسب سود بالا از این نوع سرمایه گذاری هستید؟ یا اینکه تنها می خواهید با خرید املاک و مستغلات به اقامت دائم و نهایتا تابعیت و پاسپورت کشور مورد نظر خود برسید؟
به طور کلی میتوان گفت کشورهایی مانند جمهوری مالت، قبرس، آلبانی، برزیل، گرجستان، مونته نگرو و ترکیه در بین ارزانترین کشورها برای خرید ملک و اقامت هستند.
ویزای استارتاپ در واقع نوعی مجوز اقامتی در برخی از کشورهای توسعه یافته است که به کارآفرینان واجد شرایط و بر اساس قواعد و قوانین خاصی، تعلق میگیرد تا بتوانند به منظور افزایش سرمایه و بودجه برای راهاندازی شغل یا کسب و کاری جدید، به کشور مقصد مهاجرت کنند. در بسیاری از کشورها این نوع ویزا، یکی از بهترین روشها برای مهاجرت است.
این نوع برنامهی ویزا که اغلب در کشورهای توسعه یافته و تحت شرایط و قواعد خاصی به متقاضیان خارجی ارائه میشود، در واقع بهترین روش برای سودآوری در کشورهای توسعه یافته است، چرا که کشورهای مقصد تنها با ارائه تجهیزات موجود و شرایط محیطی مطلوب، و با در دست داشتن ایدههای کاری نوآورانه و امیدوارکننده به سودآوری و توسعه تکنولوژی بیشتری دست خواهند یافت.
در مجموع بیش از ۳۰ کشور جهان در حال حاضر نسبت به صدور این ویزا اقدام کردهاند. شیلی و برزیل در قاره امریکا؛ نیوزیلند و استرالیا در اقیانوسیه؛ کرهجنوبی و سنگاپور در آسیا؛ و انگلیس، فرانسه، هلند، فنلاند و بسیاری از دیگر کشورهای اروپا نیز جزو این کشورها هستند.
گواهی تمکن مالی از مدارک ضروری و مورد نیاز برای اخذ ویزای بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای شینگن و کانادا است. این گواهی در واقع شامل یک سند یا اسنادی است که نشاندهنده توانایی مالی یک فرد یا موسسه و شرکت برای سرمایهگذاری، زندگی و یا تحصیل در یک کشور است. این مدرک معمولا توسط بانک صادر میشود تا تضمینی برای سفارت کشور مقصد شما و یا دانشگاه مورد نظرتان باشد که نشان دهد شما سرمایه کافی برای اقامت و تحصیل در آن را دارید.
برخی از مزایای ثبت شرکت در خارج از کشور عبارتند از:
اپلای (Apply) یا درخواست پذیرش تحصیلی، فرایندی است که هر شخصی بهعنوان دانشآموز یا دانشجو برای دریافت ویزای تحصیلی نیاز دارد تا بتواند بهعنوان دانشجو در یکی از دانشگاههای خارج از کشور تحصیل کند.
در زبان عام، اپلای کردن به مراحلی که بعد از دریافت پذیرش از دانشگاه موردنظر انجام میشود هم گفته میشود. مانند دریافت فرمهای مربوط به ویزا، تعیین وقت سفارت و اقدامات مربوط به درخواست ویزا و تهیه بلیت هواپیما.
ویزای تحصیلی یکی از انواع ویزا و نوعی مجوز و تاییدیه است که برای دانشجویان و دانش آموزان خارجی که اپلای تحصیلی دریافت کردهاند اجازه سفر، تحصیل، زندگی، تردد و در صورت امکان کار در کشور مقصد را فراهم میکند.
هر دانشجوی که به دنبال تحصیل در کشور دیگری است، باید ویزای تحصیلی آن کشور را دریافت کند. هر شخصی از ۴ سالگی میتواند با اخذ ویزای تحصیلی، مهاجرت تحصیلی به کشورهای دیگر داشته باشد.
انواع ویزای تحصیلی | توضیحات |
---|---|
ویزای دانشآموزی | ویزای تحصیل دانشآموز در مقطع متوسطه و دبیرستان |
ویزای کالج/ دانشگاه | ویزای تحصیل در کالج یا دانشگاه مورد تائید |
ویزای آموزشی | ویزای شرکت در یک برنامه آموزشی غیر آکادمیک |
شرایط اقتصادی در کشورهای مختلف باعث میشود تا بسیاری از افراد متخصص یا غیر متخصص برای پیشرفت اقتصادی و افزایش کیفیت زندگی خود، به کار در کشورهای روی بیاورند. از طرفی بسیاری از کشورهای درحال توسعه یا کشورهای پیشرفته به علت اقتصاد پررونق و کمبود نیروی کار یا جذب نیروهای فعال و نخبه، خواهان جمع آوری و استخدام نیرو کار از سایر کشورهای جهان هستند.
مهاجرت به کشورهای پیشرفته برای افراد به عنوان یک دغدغه و آرزو محسوب می شود زیرا فکر می کنند با مهاجرت به آن کشورها به زندگی ایده آل تری دست پیدا می کنند به همین دلیل از هر طریقی شده سعی می کنند که نسبت به اقامت اقدام کنند برای اینکه افراد بتوانند اقدام به مهاجرت به کشور دیگری بنمایند روش های مختلفی وجود دارد که یکی از آنها ازدواج با تبعه یا شهروندکشور مقصد می باشد.ازدواج با تبعه کشور مقصد برای مهاجرت کردن به لحاظ بین المللی مورد پذیرش اکثر کشورها می باشد و فرد متقاضی از طریق ازدواج با تبعه کشور مقصد اقدام به دریافت ویزا و اقامت می نماید اما باید توجه داشت که برای اینکه فرد بتواند از طریق ازدواج اقدام به مهاجرت نماید باید ازدواج منعقد شده اش حقیقی و صحیح باشد.مراد از حقیقی بودن اثبات این امر است که ازدواج جنبه صوری نداشته و فقط برای مهاجرت و اخذ ویزا نبوده است.
برای اینکه افراد بتوانند از طریق عقد ازدواج اقدام به مهاجرت نمایند صرف انعقاد ازدواج کفایت نمی کند و شروطی لازم می باشد که باید به اثبات برسد که در ادامه به شرح آنها می پردازیم:
بهترین کشورهای کارآفرینی | نقطه قوت |
---|---|
ژاپن | رتبه اول کارآفرینی |
آلمان | دومین کشور برتر جهان برای کار |
آمریکا | رشد اقتصادی ایمن و مناسب |
انگلستان | قدرتمند ترین های اقتصادی جهان |
کره جنوبی | فضای امن و گسترده برای کارآفرینی |
کانادا | کشور توسعه یافته، تسهیلات فراوان |
سوئیس | موقعیت مکانی، قوانین تجاری، کشور توسعه یافته |
سنگاپو | ظهور استارت آپهای جدید |
چین | قطب اقتصادی در جهان |
سوئد | رشد اقتصادی و گسترش کسبوکار |
پناهندگی یک نوع حمایت قانونی بینالمللی است، که به افراد پناهجو داده میشود. این حق به اشخاصی اعطا خواهد شد که از بازگشت به کشور خود میترسند. این افراد به دلایلی همچون، آزار، شکنجه، ترس شدید از صدمه دیدن، تهدید جانی و مالی به خاطر نژاد، مذهب، تمایلات جنسی، عضویت در یک گروه خاص اجتماعی و یا داشتن عقیده سیاسی متفاوت و… اقدام به گرفتن پناهندگی در کشور مقصد میکنند.
معرفی انواع کیس های پناهندگیویزای توریستی یا مسافرتی با توجه به نام آن، فقط برای مسافرت در کوتاه مدت می باشد. این ویزا با هدف سفر برای گردش یا دیدن اقوام و بستگان برای مدت مشخصی صادر می شود و فرد دارای ویزای توریستی به هیچ عنوان اجازه کار و تحصیل با آن ویزا را در کشور مقصد ندارد.
ویزای توریستی با توجه به درخواست فرد متقاضی معمولاً در دو نوع single (یک بار) و Multiple (چند بار) می باشد که منظور از ویزای توریستی سینگل همان یک بار ورود می باشد یعنی با این ویزا فرد برای دیدن اقوام و یا گردش فقط یک بار می تواند وارد کشور مورد نظر شود و تا 3 ماه پس از تاریخ صدور هم اعتبار دارد.
اما ویزای توریستی مالتیپل Multiple خیلی کم صادر می شود و به فرد اجازه چندین بار ورود به کشور مقصد را می دهد. یعنی فرد می تواند در مدت زمان اعتبار ویزا بدون محدودیت هر چند باری که خواست به کشور مورد نظر سفر کند. اعتبار ویزای توریستی چند باره هم سه ماه پس از صدور می باشد.
کارآموزی یک تجربه یادگیری حرفهای است که کار معنادار و عملی مرتبط با رشته تحصیلی یا علاقه شغلی دانشجو را ارائه میدهد. دوره کارآموزی به دانشجو فرصت کاوش و توسعه شغلی و یادگیری مهارتهای جدید را میدهد. این فرصت را به کارفرما میدهد تا ایدهها و انرژی جدید را به محل کار بیاورد، استعدادها را توسعه دهد و بهطور بالقوه پیشزمینهای برای تبدیل شدن به کارمندان تمام وقت آینده است.
چین، ژاپن، اسپانیا، استرالیا، انگلستان، سنگاپور، کره جنوبی، آفریقا جنوبی، آلمان و کلمبیا به ترتیب ۱۰ کشور برتر برای کارآموزی در خارج از کشور هستند.
باتوجه به خطرپذیری زیاد سرمایهگذاری در کشورهای مختلف، طبق بررسیهای انجام شده یکی از بهترین روشهای سرمایه گذاری برای ایرانیان در خارج از کشور، سرمایه گذاری از طریق استارتاپ است. براساس گزارش CEOWORLD Magazine (از معتبرترین سازمانها و انتشارات در زمینه بررسی کسبوکارهار، بازار کار جهانی و تجارت)؛ کانادا در سال 2021 رتبه سوم بهترین کشور برای راهاندازی کسب و کار را بهخود اختصاص داده است.
حداقل میزان سرمایهای که فرد برای شروع سرمایهگذاری در کشور مورد نظر به آن نیاز دارد رقم ثابتی نیست و برای هر کشور به هر میزان میتواند متفاوت باشد. این نوع مهاجرت به فرد اجازه میدهد که خانواده، همسر و فرزندان را نیز همراه خود به کشور مقصد ببرد و برای آن ها اقامت موقت دریافت کند.
به طور کلی هر کشوری با توجه به سیاستهایی که در حوزه مهاجرت اتخاذ میکند، شرایط متفاوتی برای صدور ویزای سرمایهگذاری دارد.